Kuukse Whisky Vrienden

Hier plaatst het KWV haar eigen- of door een externe organisatie georganiseerde evenementen.
KWV adviseert om op de websites van de organisaties te kijken voor de laatste updates / wijzigingen van de evenementen.

13 januari 2024

Familiaire Proeverij Cuijk

Om het jaar 2024 met frisse moed te beginnen nodigen wij jullie uit voor een gezellige nieuwjaarsproeverij. Deze vindt plaats op 13 januari in het scoutinggebouw “de Blokhut” aan de Galberg te Cuijk.

Het concept blijft hetzelfde. Alle deelnemers nemen een eigen selectie mee van thuis. Dat mag een nieuwe fles zijn of een die al is aangebroken. Het idee is dat er hierdoor een “line up” ontstaat van selecties, waarvan de deelnemers vinden dat die de moeite van proeven en bespreken waard zijn.

Leden ontvangen de uitnodiging met nog meer informatie over de proeverij per mail en wij hopen weer op een grote opkomst!

Fijne feestdagen en tot 13 januari!

Slainte

vuur

27 november 2022

Inloop Proeverij Sint-Oedenrode

Drankenhandel van Boxmeer organiseert 27 november een inloopproeverij. Het is eindelijk weer zo ver, we kunnen weer een grootse inloopproeverij organiseren! Zoals u van ons gewend bent, staat er weer heel veel lekkers open, wat de gehele middag van 13.30 tot 16.30 te proeven is. We hebben enkele importeurs uitgenodigd die mooie merken meenemen. Bijvoorbeeld van Wees, de Monnik en A Brand new Day met onder andere Dalmore, Fettercairn en Jura! Ook hebben we zelf ruim 100 flessen openstaan, dus voor ieder wat wils.

st oederode

9 juli 2022

Familiaire Proeverij Den Oeiep

Na een kleine enquête te hebben gehouden zijn wij tot de conclusie gekomen dat het zeker zinvol is om na 2 lange jaren voor de zomervakantie weer een proeverij te organiseren. Deze zal plaatsvinden op 9 juli in de Oeiep aan de Bernhardstraat. De avond neemt een aanvang om 20.00 uur. De proeverij eindigt om 24.00 uur rekening houdend met het karakter van het gebouw en de omgeving.

Zoals inmiddels bekend is dit wederom een familiare whiskyproeverij. Dit betekent dat eenieder een eigen bijzondere selectie meeneemt die hij of zij thuis heeft staan of voor deze gelegenheid heeft gekocht om gezamenlijk te proeven en te beoordelen. Met voldoende deelname creëren we gezamenlijk wederom een heel bijzondere line-up van meerdere selecties die een gemiddelde “masterclass” ver ontstijgt.

Als lid ontvangt u  vanzelf de uitnodiging met alle info.

oeiep

18 januari 2020

Familiaire Proeverij Cuijk

Als Kuukse Whisky Vrienden proberen we een paar keer per jaar een familiaire proeverij te organiseren.

Bij een familiare proeverij neemt ieder zijn eigen fles whisky mee waarvan hij of zij denkt, die moeten mijn whiskyvrienden maar eens proeven. Het leuke van deze avond is dat er een enorme diversiteit aan whisky’s op tafel komt waarvan we gezamenlijk kunnen proeven. We starten de avond met een kop koffie of thee met iets lekkers, aansluitend de proeverij met een lekker stukje chocolade en later ook een bitterbal zijn dit veelal zeer geslaagde en gezellige bijeenkomsten.

Een kleine bijdrage wordt gevraagd voor de koek, choco en ballen maar dan heb je ook wat. Je meegebrachte fles neem je gewoon weer mee naar huis. Genieten, bijpraten en vooral proeven is waar het om draait.

Familiair

15 november 2020

International Whisky Festival Den Haag

Het International Whisky Festival in Nedeland is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de “Godendrank” whisky. U kunt hier whisky proeven, over whisky praten en meer over whisky leren tijdens dit festival in Den Haag. Dit is het enige “Internationale Whisky Festival” in Nederland.

Heb je zin om er heen te gaan? Mail ons dan even. Wellicht willen er meer KWV-ers gaan en is het vervoer te combineren.

2-3-4 oktober 2020

Potsitlfestival Amersfoort

Het Pot Still Festival is een laagdrempelige en ontspannen manier om in contact te komen met de beste gedistilleerde dranken en de daadwerkelijke producenten hiervan. Het is  niet nodig om een kenner te zijn van een bepaald product, omdat u tijdens de sessies voldoende de tijd krijgt om diverse producten te proeven en met elkaar te vergelijken.

Elk jaar weer proberen zij een ruime selectie voor u te maken. De nadruk tijdens ons festival ligt bij producten zoals whisky, cognac, armagnac, eau-de-vie en grappa, maar ook bij (Franse) likeuren en ander gedistilleerd. Voorwaarde … het moet op een eerlijke niet industriële manier geproduceerd zijn met de nadruk op topkwaliteit.

Heb je zin om er heen te gaan?mail ons dan even. Wellicht willen er meer KWV-ers gaan en is het vervoer te combineren.

24-25 september 2020

Whisky by the Sea

In het Arsenaal Theater in Scheveningen is jaarlijks in september een grote proeverij van meer dan 500 whisky’s. Hier komen de whiskyimporteurs bijeen om de geïnteresseerde bezoekers kennis te laten maken met hun heerlijke producten of om de meer gevorderden de diepere geheimen van het whiskymysterie te laten ontdekken. Ook zijn er zogenoemde masterclasses, dit zijn aparte proeverijen voor een klein gezelschap waar een erkend “connaisseur” dieper ingaat op smaak, distilleerproces of herkomst. Er zijn ook enkele stands met aan whisky gerelateerde producten, zoals o.a. whisky boeken en tijdschriften.

Heb je zin om er heen te gaan?mail ons dan even. Wellicht willen er meer KWV-ers gaan en is het vervoer te combineren.