KUUKSE WHISKY VRIENDEN

een vriendenclub van liefhebbers & levensgenieters

Facebook

Links

Op deze pagina zijn links te vinden over verschillende partijen met wie we samen werken.

 • Diageo Diageo is wereldleider op het gebied van distillaten van hoge kwaliteit met een uitstekende collectie van merken van alcoholische dranken in de categorieën distillaten, wijn en bier. Deze merken zijn: Smirnoff, Johnnie Walker, Guinness, Baileys, J&B, Captain Morgan, Cuervo, Tanqueray, Crown Royal en Beaulieu Vineyard en Sterling Vineyards wijnen. Diageo is een wereldwijd opererend bedrijf dat in meer dan 180 markten over de hele wereld actief is.
 • Whisky passion Er is steeds meer aandacht voor whisky, dat bewijzen de vele nosings en tastings in het hele land wel. De evenementen (festivals) waar whisky centraal staat worden steeds talrijker en de groep whiskyliefhebbers groeit als nooit tevoren. En dan hebben we het nog niet eens over de vele whiskyclubs die in Nederland en Belgié actief zijn. Een magazine over whisky in al zijn facetten kon dan ook niet uitblijven. Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en Belgié in de winkels verkrijgbaar is.
 • Schouwburg Cuijk Schouwburg Cuijk is een regionaal georiënteerd theater en cultureel centrum. In de theaterzaal (550 zitplaatsen) vinden jaarlijks ca. 125 professionele theatervoorstellingen en concerten plaats. Het theatercafé De Heeren van Kuyc biedt ruimte voor live entertainment, theaterdiners en na-zitten.
 • Het whisky forum Het whisky forum beoogt een vriendelijk, open en onafhankelijk discussieplatform voor Whisky-liefhebbers te zijn. Jong of oud, amateur of professioneel, beginner of gevorderd, iedereen is welkom. Enthousiasme is eigenlijk het enige criterium. Het primaire doel is om informatie en ervaringen te delen. Een forum kan een waardevolle bron van kennis en informatie van hoge kwaliteit zijn.
  Whisky forum
 • Potstill festival Tijdens het festival zullen vertegenwoordigers van meer dan 20 distilleerderijen persoonlijk aanwezig zijn, met zijn of haar Single Malt Whisky, Bourbon, Cognac, Calvados, Eau de Vie, Armagnac, Rum en Grappa. U kunt met al uw vragen bij de producenten terecht en onder deskundige begeleiding de diverse top producten “nosen & tasten”.
  Potstill festival
 • Scotch and folk Whisky is een van de meest verkochte sterke dranken ter wereld! Negen van de tien verkochte flessen zijn blended whisky`s, de overigen zijn single malts. Er doen vele verhalen over het ontstaan van whisky de ronde. De oude Egyptenaren wisten al 3000 jaar voor Christus sterke drank te distilleren. Rond 1500 na Christus maakten Schotse monniken een drank, waar ze Aqua Vita, levend water van maakten. In de oud Schotse taal Gaelic uisge beatha, afgekort tot Uisghie en nog later whisky! Het wel of niet betalen van belasting op het stoken van whisky, de drooglegging in Amerika (1920-1933) en de commerciële inslag van de Whisky Baronnen hebben tot de hedendaagse whiskycultuur geleid. De productie en verkoop van whisky is overal ter wereld in opmars; landen als Griekenland, India, China en Japan zijn belangrijke spelers op deze markt. Investeren in een zeldzame whisky is een goede manier van beleggen!
  Scotch and folk