KUUKSE WHISKY VRIENDEN

een vriendenclub van liefhebbers & levensgenieters

Facebook

Geschiedenis

De Whiskyavond is ooit begonnen bij een man met een droom, Norman Somerville.
Hij wilde de aandacht vestigen op zijn Schotse roots en daarbij ook iets te betekenen voor het KWF.
Dit heeft hij gecombineerd met een traditionele Burns night.

Eerste editie

Het eerste jaar dat hij dit gedaan heeft was vrij simpel en alles van thuis uit in een simpele uitvoering. Hierbij was toen €350,- opgehaald voor het KWF.

Tweede editie

Op 25 januari 2008 is de tweede whisky avond gehouden. En met een opkomst van 35 personen was het volledig uitverkocht met nog veel mensen op de wachtlijst. Totale opbrengst van deze avond was €1000,-. Dit gehele bedrag is naar het KWF gegaan.

Derde editie

Zijn droom was om dit groots aan te pakken. Hij wilde nog meer mensen kennis laten maken met het traditionele schotse eten en ze laten genieten van de vele whisky's. Helaas heeft hij dit niet mee kunnen maken. Hij overleed op 2 mei 2008. Wij, een groep liefhebbende vrienden en familieleden hebben deze droom opgepakt en verwezenlijkt.

Om dit groots aan te pakken hadden wij de schouwburg Cuijk benaderd en bereid gevonden om hier een zeer groot aandeel in te leveren. Door dit grandioze aanbod hadden wij de mogelijkheid een veel groter publiek te bereiken. De avond bestond uit een origineel schots driegangen diner, whisky nosing & tasting en een whisky veiling uit de persoonlijke collectie van Norman. Deze Whiskyavond vond plaats op 25 januari 2009. We konden na deze geweldige avond een cheque van €3000,- overhandigen aan de vertegenwoordigster van het KWF.

Vierde editie

Op 22 Januari 2011 heeft de vierde editie van de Whiskyavond plaatsgevonden. Ook deze keer was Schouwburg Cuijk bereid ons te huisvesten en organisatorisch bij te staan. De iedere keer grotere groep genodigden heeft genoten van traditioneel schots driegangen diner en aansluitend een whisky nosing & tasting met onder andere Whisky's van Glenlivet, Balvenie en diverse Classic Malts. Ook was dit een unieke gelegenheid om voor 5 euro per `dram` een Balvenie Thirty Year te schenken. Nog een hoogtepunt op de avond was de loting van een 25 jaar oude Glenlivet waarvan de opbrengst ook naar het goede doel ging. Al met al hebben we aan het einde van deze geweldige avond een cheque van €2000,- kunnen overhandigen aan de vertegenwoordiger van het KWF. Met meer dan 80 inschrijvingen was het een overweldigend succes.