Evenementen

Klik op een van de datumbalken om naar de website van het evenement te gaan.

Hier plaatst het KWV haar eigen- of door een externe organisatie georganiseerde evenementen.
KWV adviseert om op de websites van de organisaties te kijken voor de laatste updates / wijzigingen van de evenementen.


Als Kuukse Whisky Vrienden proberen we een paar keer per jaar een familiaire proeverij te organiseren.

Bij een familiare proeverij neemt ieder zijn eigen fles whisky mee waarvan hij of zij denkt, die moeten mijn whiskyvrienden maar eens proeven. Het leuke van deze avond is dat er een enorme diversiteit aan whisky’s op tafel komt waarvan we gezamenlijk kunnen proeven. We starten de avond met een kop koffie of thee met iets lekkers, aansluitend de proeverij met een lekker stukje chocolade en later ook een bitterbal zijn dit veelal zeer geslaagde en gezellige bijeenkomsten.

Een kleine bijdrage wordt gevraagd voor de koek, choco en ballen maar dan heb je ook wat. Je meegebrachte fles neem je gewoon weer mee naar huis. Genieten, bijpraten en vooral proeven is waar het om draait.

Geef je op als Kuukse Whisky Vriend en geniet ook mee !


Het International Whisky Festival in Nedeland is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de “Godendrank” whisky. U kunt hier whisky proeven, over whisky praten en meer over whisky leren tijdens dit festival in Den Haag. Dit is het enige “Internationale Whisky Festival” in Nederland.

Heb je zin om er heen te gaan?mail ons dan even. Wellicht willen er meer KWV-ers gaan en is het vervoer te combineren.


Het Pot Still Festival is een laagdrempelige en ontspannen manier om in contact te komen met de beste gedistilleerde dranken en de daadwerkelijke producenten hiervan. Het is  niet nodig om een kenner te zijn van een bepaald product, omdat u tijdens de sessies voldoende de tijd krijgt om diverse producten te proeven en met elkaar te vergelijken.

Elk jaar weer proberen zij een ruime selectie voor u te maken. De nadruk tijdens ons festival ligt bij producten zoals whisky, cognac, armagnac, eau-de-vie en grappa, maar ook bij (Franse) likeuren en ander gedistilleerd. Voorwaarde … het moet op een eerlijke niet industriële manier geproduceerd zijn met de nadruk op topkwaliteit.

Heb je zin om er heen te gaan?mail ons dan even. Wellicht willen er meer KWV-ers gaan en is het vervoer te combineren.


In het Arsenaal Theater in Scheveningen is jaarlijks in september een grote proeverij van meer dan 500 whisky’s. Hier komen de whiskyimporteurs bijeen om de geïnteresseerde bezoekers kennis te laten maken met hun heerlijke producten of om de meer gevorderden de diepere geheimen van het whiskymysterie te laten ontdekken. Ook zijn er zogenoemde masterclasses, dit zijn aparte proeverijen voor een klein gezelschap waar een erkend “connaisseur” dieper ingaat op smaak, distilleerproces of herkomst. Er zijn ook enkele stands met aan whisky gerelateerde producten, zoals o.a. whisky boeken en tijdschriften.

Heb je zin om er heen te gaan?mail ons dan even. Wellicht willen er meer KWV-ers gaan en is het vervoer te combineren.